Ένα ακόμα σπουδαίο κομμάτι στην πολύτιμη συλλογή του Μουσείου της Εθνικής ομάδας προσθέτει ο Γαλανόλευκος Φάρος με 4 ιστορικές φανέλες του Γιώργου Καραγκούνη από διοργανώσεις που έλαβε μέρος η Εθνική: Euro 2004, 2008, 2012 και Μουντιάλ 2014.
Ο πρώτος σε συμμετοχές Έλληνας παίκτης με το εθνόσημο και ίσως ο πολυτιμότερος στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης έχει σημαδέψει όσο ελάχιστοι παίκτες την πορεία της «γαλανόλευκης».

Ο παλαίμαχος πλέον άσος αγωνίστηκε σε 5 μεγάλες διοργανώσεις με εκπληκτικά αποτελέσματα (+ το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005) καθώς έφτασε στο ανεπανάληπτο τρόπαιο το 2004, στα προημιτελικά της Ευρώπης το 2012 και στους «16» του κόσμου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πλέον, οι φορεμένες φανέλες του αρχηγού από εκείνα τα παιχνίδια θα κοσμούν το Μουσείο της Εθνικής και αναμφίβολα αυτό θα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αντικείμενα της σύχγρονης ιστορίας της ελληνικής ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μουσείο της Εθνικής βρίσκεται στα Χανιά (Τσουδερών 40 κοντά στο Παλιό Λιμάνι) και έχει δημιουργηθεί με πολύ μεράκι και προσπάθειες από τον Γαλανόλευκο Φάρο.

πηγη: Gre-365.com