Ο αναπληρωτής Πολωνός πρέσβης, Αντρέι Γιανκόφσκι επισκέφτηκε το μουσείο της Εθνικής Ελλάδος του Γαλανόλευκου άρου στα Χανιά. Αφορμή στάθηκε η σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων Ελλάδος-Πολωνίας, μέσω της δημιουργίας αεροπορικής γραμμής Χανιά-Βρότσλαβ.

Ο κ.Γιανκόφσκι επισκέφτηκε το μουσείο της Εθνικής και έμεινε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα, που αποτελεί δουλειά του Συλλόγου Φίλων Εθνικής Ελλάδος "Γαλανόλευκος Φάρος". Η συγκυρία πάντως είναι σημαντική, πρώτον γιατί η Πολωνία διοργανώνει το Euro 2012 και δεύτερον διότι Ελλάδα και Πολωνία παίζουν στον ίδιο όμιλο και μάλιστα θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Εκείνο που επίσης είναι σημαντικό, είναι ότι το Μουσείο του Γαλανόλευκου Φάρου θα μεταστεγαστεί σε άλλο χώρο, στο κέντρο των Χανίων κοντά στην Δημοτική Αγορά. Δημός Χανίων και Γαλανόλευκος Φάρος, σε συνεργασία με τη Β' βάθμια εκπαίδευση έχουν έρθει σε συνεννόηση ώστε το μουσείο της Εθνικής Ελλάδος να μεταφερθεί σε μέρος που ανταποκρίνεται στην αξία του. Και όλα αυτά, παρά τις προτάσεις που έχουν δεχτεί τα μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου από άλλους Δήμους της Ελλάδος να μεταφερθεί (εκεί) το Μουσείο.