Γαλανόλευκο χρώμα για εννέα ημέρες απέκτησε το πολιτισμικό κέντρο Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο, με τη μεταφορά του Μουσείου της Εθνικής ομάδας υπό την επιμέλεια του «Γαλανόλευκου Φάρου» ώστε να το επισκεφτεί το αθηναϊκό κοινό ενόψει Euro 2012.

Ο απλός κόσμος και τα μικρά παιδιά «αγκάλισαν» αυτή την προσπάθεια, καθώς βρέθηκαν κατά χιλιάδες στο Μουσείο, όλες αυτές τις ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, και αποτελούν την μεγαλύτερη ικανοποίηση για όλους στο «Γαλανόλευκο Φάρο».  Διεθνείς παίκτες και παλαίμαχοι έδωσαν το δικό τους άρωμα στις εκδηλώσεις, που κορυφώθηκαν με τα εγκαίνια του Μουσείου αλλά και την παρουσίαση του Λευκώματος.

Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα ανά ημέρα κατά την παρουσία του Μουσείου του Γαλανόλευκου Φάρου στο Φλοίσβο από τις 24 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου:

Σάββατο 24/3  -Ημέρα 1η

Με πολλή χαρά και όρεξη για δουλειά, ο πρόεδρος του Φάρου, Νίκος Φλέκκας μαζί με τους συνεργάτες του συλλόγου φιλάθλων Εθνικής ομάδας, υποδέχτηκαν από νωρίς τους πρώτους επισκέπτες του Μουσείου που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα εκθέματα. Το ενδιαφέρον του απλού κόσμου ήταν μεγάλο και μέχρι το βράδυ δεκάδες ήταν εκείνοι που ήρθαν για να φωτογραφηθούν με το ευρωπαϊκό κύπελλο, αλλά και τα υπόλοιπα εκθέματα της «γαλανόλευκης».

Κυριακή 25/3 - Ημέρα 2η

Την ημέρα της παρέλασης και εθνικής εορτής, οι επισκέπτες του Μουσείου πολλαπλασιάστηκαν. Αναρίθμητα παιδάκια με τους γονείς τους πέρασαν από το κτίριο του Φλοίσβου όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση της Εθνικής και ξεναγήθηκαν στο χώρο. Εξάλλου, το κλίμα της παρέλασης συνέπεσε άψογα με το Μουσείο το οποίο γέμισε γρήγορα από μικρούς μαθητές, αλλά και μεγαλύτερους που παρέλασαν με στρατιωτικές και παραδοσιακές στολές, όπως για παράδειγμα τα μέλη του συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου αλλά και πολλοί άλλοι.

Δευτέρα 26/3  - Ημέρα 3η

Η τρίτη κατά σειρά ημέρα λειτουργίας του Μουσείο ήταν και εκείνη που έσπασε όλα τα ρεκόρ προσέλευσης καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με την παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη αλλά και μεγάλου πλήθους παιδιών.  Η τοπική πολιτειακή ηγεσία έδωσε το παρών τιμώντας την εκδήλωση, ενώ ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους που φωτογραφήθηκαν μαζί με τον αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας, δίπλα στα εκθέματα του Μουσείου. Την εκδήλωση κάλυψαν και πολλά μέσα ενημέρωσης, ενώ έγιναν και τηλεοπτικές αναφορές.

Τρίτη 27/3 - Ημέρα 3η

Ταξίδι στο παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας έγινε την Τρίτη 27 Μαρτίου στο Μουσείο της «γαλανόλευκης» με την παρουσία των παλαιμάχων διεθνών, Τάκη Οικονομόπουλου, Κώστα Βαλλιάνου, Κώστα Πολυχρονίου και Ηλία Ρωσίδη. Οι μεγάλοι άσοι του παρελθόντος είδαν από κοντά τα γαλανόλευκα εκθέματα ενώ δεν παρέλειψαν να μεγαλώσουν το πλήθος των αντικειμένων του Μουσείου, φέρνοντας ιστορικά δικά τους. Η ημέρα έκλεισε με πολλές ακόμα επισκέψεις οικογενειών που φεύγοντας από το Μουσείο είχαν πάντα να πουν ένα καλό λόγο, τον οποίο και κατέγραφαν στο βιβλίο γνώμης του Μουσείου.

Τετάρτη 28/3 - Ημέρα 4η

Το 10ο Δημοτικό και το 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου επισκέφτηκαν την Τετάρτη το Μουσείο της Εθνικής σε μία ξεχωριστή για τα μικρά παιδιά εκπαιδευτική εκδρομή. Ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» Νίκος Φλέκκας, ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο και τους μίλησε για την ιστορία του κάθε αντικειμένου ξεχωριστά. Έπειτα οι μικροί μαθητές έβγαλαν φωτογραφίες με το τρόπαιο αλλά και τα άλλα εκθέματα. Στη συνέχεια της ημέρας, τμήμα των σπουδαστών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ επισκέφτηκε το Μουσείο, και οι νέοι επίδοξοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το… θησαυροφυλάκιο της ιστορίας της Εθνικής ομάδας. Το αποκορύφωμα όμως της ημέρας ήταν η παρουσίαση του Λευκώματος του Γαλανόλευκου Φάρου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να δίνει το «παρών»  τιμώντας έτσι  την προσπάθεια που καταβάλλεται, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στις δηλώσεις του.

Πέμπτη 29/3 - Ημέρα 5η

Το πρωί της Πέμπτης η ΕΡΑ Σπορ έστησε το δικό της στούντιο στο Μουσείο της Εθνικής και έκανε live μεταδόσεις, όπου μίλησαν άνθρωποι του Φάρου τονίζοντας ότι κάθε πολίτης είναι παραπάνω από καλοδεχούμενος στην έκθεση. Στη συνέχεια της ημέρας, το Μουσείο επισκέφτηκε ο παλαίμαχος παίκτης της Εθνικής, Σπύρος Λιβαθινός, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Κύπελλο Εθνών του 1980, όπου ήταν και η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας σε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Τέλος, στο Φλοίσβο για θαυμάσει εκ ξανά τα εκθέματα, αλλά αυτή τη φορά σε πιο… οικογενειακό κλίμα βρέθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης με την γυναίκα και τα παιδιά του. Μαζί του, έφτασε και ο Νίκος Νταμπίζας σε ανάλογο οικογενειακό πλαίσιο, ενώ έδωσε και ως δώρο τη φανέλα του από το Euro 2004.

Παρασκευή 30/3 - Ημέρα 6η

Νέες επισκέψεις τοπικών σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) συμπεριελάμβανε το πρόγραμμα της Παρασκευής, με το χώρο της έκθεσης να γεμίζει και πάλι από δεκάδες παιδιά. Τα εκθέματα πλέον, με τις νέες προσθήκες είχαν ξεπεράσει τα 200, ενώ οι φάσεις από την πρόσφατη ιστορία της Εθνικής που προβάλλονταν εδώ και ημέρες από ειδικό προτζέκτορα στο κέντρο του κτιρίου, έδιναν άλλη αίσθηση στον κάθε επισκέπτη.

Σάββατο 31/3 -  Ημέρα 7η

Ένα ακόμα μέλος της Εθνικής ομάδας του Euro 2004, ο Βασίλης Λάκης, επισκέφτηκε το Σάββατο το Μουσείο, συνομίλησε με τους ανθρώπους του Φάρου, και φυσικά υπέγραψε κι αυτός όπως όλοι οι Έλληνες διεθνείς που βρέθηκαν στο χώρο φανέλες και φωτογραφίες. Φυσικά, για μία ακόμη ημέρα, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, το κτίριο του πολιτισμικού κέντρου δεν σταμάτησε να δέχεται επισκέψεις απλού κόσμου που θέλησε να δει από κοντά τα εκθέματα που ξυπνούν μνήμες σε όλους.

Κυριακή 1/3 - Ημέρα 8η

Η Κυριακή, ήταν η τελευταία ημέρα της παραμονής του Μουσείο στην Αθήνα πριν αναχωρήσει και πάλι για την… φυσική του έδρα στα Χανιά. Οι τελευταίοι επισκέπτες του Μουσείου έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους στο χώρο πριν αυτός αδειάσει οριστικά από τα εκθέματα, τα οποία ωστόσο, γέμισαν τις ψυχές μικρών και μεγάλων που βρέθηκαν κοντά τους αυτή την εβδομάδα και έδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς πάσα κατεύθυνση. Ένα μήνυμα που υπαγορεύει ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα στις μέρες μας. Η Ελλάδα που δίνει βάρος στις νέες γενιές, επιδιώκει την ενότητα και δεν ξεχνάει το παρελθόν της, αναδεικνύοντας τα χαρίσματά της. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ο «Γαλανόλευκος Φάρος» και τα επόμενα χρόνια, με την αμέριστη στήριξη του κόσμου. Γιατί, ο Φάρος είστε όλοι εσείς...