Επιτέλους πάθος για την Εθνική και άμυνα που αντέχει!Αν και «νεκρή» επιθετικά, η Εθνική μας ομάδα πήρε την ισοπαλία 0-0 στο Γκντάνσκ από την Πολωνία και κατάφερε τουλάχιστον να πετύχει το πιο θετικό αποτέλεσμα στην μετά Μουντιάλ εποχή. Κέρδος η διάθεση που έδειξαν οι περισσότεροι διεθνείς, καθώς και η αμυντική λειτουργία.

Οι πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα που πραγματοποίησε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, έπιασαν τόπο. Παπασταθόπουλος, Καρέλης και Σταφυλίδης ήταν οι μοναδικοί που ήταν βασικοί και στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας στα Φερόε, και εν τέλει, στο δυνατό φιλικό κόντρα στην Πολωνία, η Εθνική μπόρεσε να παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο. 

Επιτέλους μετά από καιρό η Εθνική είχε…

…άμυνα απροσπέλαστη και μάλιστα σε έδρα αντιπάλου που προελαύνει στα προκριματικά του Euro 2016.  Άλλωστε σε τέτοια άμυνα, στηρίχθηκαν τόσα χρόνια οι «γαλανόλευκες επιτυχίες»!

…πάθος και ψυχωμένο παιχνίδι από την μεγάλη πλειοψηφία των παικτών που αγωνίστηκαν. Νέοι αλλά και οι παλιές καραβάνες έπεφταν δυνατά στη μπάλα και κυνηγούσαν κάθε φάση.

…τύχη! Κι όμως ναι, η τύχη τόσα χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών μας, και φαινόταν να μας έχει εγκαταλείψει για τα καλά τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστική η φάση στην Πολωνία, όπου γλυτώσαμε με ένα δοκάρι από σίγουρο γκολ!

Τι δεν είχε όμως στο παιχνίδι της...

…επιθετικές ενέργειες. Ελάχιστες ήταν οι τελικές φάσεις της Εθνικής. Και όχι μόνο οι τελικές ενέργειες αλλά και γενικότερα η δημιουργία παιχνιδιού παίρνει βαθμό κάτω από… τη βάση.

…Γκολ! Ακόμα και με ελάχιστες ευκαιρίες, η Εθνική συνήθιζε να αποδρά έστω και με 1 γκολ σε πολλά παιχνίδια. Η αποτελεσματικότητα μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Φυσικα, για την Εθνική μεγάλο κέρδος ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Καπίνο, καθώς και η άνοδος του φορμαρισμένου Νίνη που ήταν αρκετά κινητικός. Οι… νέοι, Φούντας, Κολοβός  και Καρέλης το… πάλεψαν, ενώ θετικότατοι ήταν και οι Μόρας – Ταυλαρίδης στην άμυνα.

Εν κατακλείδι, η προσοχή το επόμενο διάστημα για την Εθνική πέφτει στα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου (Φινλανδία εντός και Ρουμανία εκτός) όπου η ομάδα θα πρέπει επιτέλους να πάρει την πρώτη της νίκη διότι έχουμε να δούμε νικηφόρο αποτέλεσμα εδώ και 1 χρόνο. Και φυσικά, για να έρθουν οι νίκες εκτός από τη δυνατή άμυνα, θα πρέπει να αρχίσουμε κάποια στιγμή και να σκοράρουμε... 

Κρατάμε ότι έστω και αργά, η Εθνική δείχνει να έχει σφυγμό... 

 Ενημερώστε ένα φίλο σας:


τελευταία άρθρα

Νίκος Φλέκκας6974331691

Μανώλης Δεσποτάκης 6972707290 - 2821033713
fax 28210 28306

Παρασκευή 9 Ιουνίου
Βοσνία - Ελλάδα

Κύπρος
4-8 Οκτωβρίου 2017
5 ημέρες / 4 νύχτες


 

 

Gre-365.com Τo νεο site της Εθνικής!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DigitalCrete.gr
Google AJAX Search API Sample
Loading...
Φωτογραφίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017
Βίντεο